Novinky

náhled_foto
Přiložené foto.
datum: 04.06.2019
nadpis: Pythagoriáda a Technoplaneta
autor: Bořkovcová
email: borkovcova@pekargmb.cz
Pythagoriáda patří mezi oblíbené matematické soutěže. Je určena všem žákům 5., 6., 7.a 8. ročníků základních škol a jim odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, kteří mají zájem o matematiku. Příklady rozvíjí mj. prostorovou představivost či logické uvažování.
V okresním kole této soutěže se podařilo uspět Vojtěchovi Borovskému a Štěpánovi Rozsypalovi z tercie, kteří skončili na děleném prvním místě. Těsně za nimy skončil jejich spolužák Ondřej Horák. Markéta Lindáková a Daniel Wolf ze sekundy dosáhli ve své katagorii na dělené druhé místo. Na čtvrtém místě skončila Klára Rudolfová. A skvěle dopadli i studenti primy. Konkrétně dělené třetí místo obsadili Sofie Anna Janebová, Petr Kolman a Vojtěch Šedivý.

Úspěsný byl i tým z 2.O, který se účastnil týmové šifrovací soutěže Technoplaneta. Studenti Markéta Lindáková, Ondřej Málek, David Pečenka, Daniel Wolf a Ondřej Zapletal luštili zašifrované zprávy, tajné kódy a logické hádanky. A podařilo se jim postoupit do celostátního kola této soutěže, které se koná 6.června.

Všem studentům gratulujeme.

http://www.pekargmb.cz/