Novinky

náhled_foto
Přiložené foto.
datum: 03.11.2019
nadpis: Testování SCIO 2019 3. a 4. ročník
autor: Petr Bárta
email: barta@pekargmb.cz

Vážené studentky a studenti, našemu gymnáziu byla společností Scio nabídnuta možnost realizovat pro studenty zdarma pilotní testování NSZ (národních srovnávacích zkoušek), a to OSP (obecné studijní předpoklady), angličtina, matematika, biologie, chemie a ZSV. Informace o organizaci a účelu NSZ získali studenti 4. ročníku se na začátku října 2019 na semináři s odbornou lektorkou Scia, pro studenty 3. ročníku bude stejná akce zorganizována na začátku příštího školního roku. Velká část českých a slovenských VŠ používá některou z NSZ jako své přijímací zkoušky (viz https://www.scio.cz/nsz/). Vám tak vzniká možnost vyzkoušet si zdarma obtížnost testu v reálných podmínkách a po vyhodnocení získat nejen informaci o úspěšnosti řešení, ale také srovnání se všemi zapojenými studenty z celé ČR (tzv. percentil).

Rádi bychom vám touto cestou představili naši nabídku pilotního testování testů NSZ, které, stejně jako každý rok, proběhne v termínu 4. 11. 2019 – 30. 11. 2019 (Z organizačních důvodů testování proběhne ve středu po vyučování, termín bude upřesněn dle zájmu o testování.) a je určené pro maturitní ročníky (v případě testů OSP se mohou zúčastnit také studenti třetích ročníků).

Studenti si mohou zdarma vyzkoušet tyto testy:

• Obecné studijní předpoklady (OSP)

• Základy společenských věd (ZSV)

• Matematika (MAT)

• Angličtina (AJ)

• Biologie (BIO)

• Chemie (CHE) 

Testy jsou určeny pro maturitní ročníky (OSP i pro studenty 3. ročníku).  Testy jsou na jednu vyučovací hodinu (40 minut + cca 10 minut instrukce).  Testování na škole provede náš pracovník s pomocí učitelů (pokud bude více paralelních tříd). 

Testy jsou připraveny v papírové podobě. 

Minimální počet testovaných je 25 studentů (předměty se mohou sčítat).

Výsledky v podobě percentilu škola obdrží v prosinci 2019.

Vyplněním elektronického formuláře se můžete přihlásit k testování dle vašeho výběru.

Petr Bárta


http://www.pekargmb.cz/