Novinky

náhled_foto
Přiložené foto.
datum: 24.06.2021
nadpis: Den literární kreativity
autor: Demurgsophia
email: krupicka@pekargmb.cz

V předvečer velkého jubilea mladoboleslavského básníka Františka Gellnera (140 let od narození tohoto příslušníka anarchistické generace) uzavřela Akademie literární kreativity svůj první ročník.


Dobrovolný kroužek, sdružující 29 literárně nadaných studentů a studentek napříč všemi ročníky gymnázia, zahájil svou on-line činnost v březnu loňského roku. Letos se její nejaktivnější členové výrazným způsobem podíleli svými příspěvky na vydání školního almanachu.


Kreativní úroveň osmnácti z nich zhodnotil lektor, profesor Adam Krupička, v pátek odpoledne 18. 6. v rámci prvního Dne literární kreativity. Nejprve ve dvouhodinové lekci přítomní zkoušeli možnosti a meze stylizace, poté se přistoupilo k upomínkovým snímkům a slavnostnímu předání diplomů. Na těchto individuálních osvědčeních získali ti, kteří se účastnili sedmi velmi obtížných úkolů mistrovské zkoušky, zpětnou vazbu ke své celoroční práci. Den literární kreativity tak bude nejen každoročním zakončením ročníku tvůrčího psaní, ale také možností zamyslet se nad svou kreativní úrovní a posunout ji o další stupínek výš.


Příští rok již Den literární kreativity proběhne za účasti jedné z významných literárních osobností Asociace spisovatelů, pod jejíž záštitou Akademie literární kreativity koná své aktivity.


http://www.pekargmb.cz/