Novinky

náhled_foto
Přiložené foto.
náhled_foto
Přiložené foto2.
datum: 01.02.2023
nadpis: Bronzovým odznakem v DofE vše teprve začíná!
autor: Klára Kulinová, Eliška Louková - studentky 7. O
email: florianova@pekargmb.cz
Za krásného zimního rána 25. 1. 2023 se před gymnáziem schází skupina absolventů bronzové úrovně programu DofE. Ti se s jejich vedoucími z řad profesorů a s panem ředitelem vydávají směr Kutná Hora.
V tomto kulturně a historicky významném městě nás čeká slavnostní předávání certifikátů. Dnes dojde k vyvrcholení našeho půlročního snažení a zlepšování se v činnostech, které jsme si v rámci DofE zvolili – dobrovolnictví, pohyb, dovednost a závěrečné expedice.
Přijíždíme brzy a máme ještě čas na procházky po městě, či na ranní posilnění kávou, každý dle svého uvážení. Před jedenáctou hodinou se shromažďujeme v budově jezuitské koleje, kde dnes sídlí Galerie Středočeského kraje (GASK). Potkáváme ostatní absolventy DofE z jiných škol v kraji a někteří z nás se s nimi dávají do řeči, což je pro obě strany inspirativní.
Poté již usedáme do slavnostní síně a ceremonie začíná. Mezi hosty nechybí ani hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, která spolu s výkonným ředitelem DofE Tomášem Vokáčem předává certifikáty absolventům stříbrné a bronzové úrovně. Gratuluje nám i radní Středočeského kraje pro oblast vzdělání a sportu Milan Vácha a Richard Drury, kurátor Galerie GASK, jenž se osobně znal s princem Filipem. Naše gymnázium má druhou nejpočetnější „výpravu“ ze všech škol v kraji a ocenění si zpět do Mladé Boleslavi veze celkem 14 studentů.
Během předávání slyšíme zajímavé projevy, ať už z řad učitelů, organizátorů, tak absolventů a panuje zde přátelská atmosféra. Po závěrečném společném focení na nás čekalo malé občerstvení a poté již plni dojmů vyrážíme zpět do Mladé Boleslavi.


http://www.pekargmb.cz/