Novinky

náhled_foto
Přiložené foto.
náhled_foto
Přiložené foto2.
datum: 15.03.2023
nadpis: DNES JSEM JAKO POSLANEC
autor: PK SV, Karel Schamberger
email: patockova@pekargmb.cz

Bylo časné ráno 14. března, když se studenti 3.A srocovali před budovou našeho gymnázia s jasným cílem - Poslanecká sněmovna. Odjížděli připraveni zúčastnit se projektu DNES JSEM JAKO POSLANEC, který už poněkolikáté pořádal nadační fond Modrá rybka. Projektu, který měl přiblížit, jak funguje procedura schvalování zákonů v Poslanecké sněmovně.


Po důkladné bezpečnostní kontrole zamířili "naši poslanci" do jednacího sálu dolní komory Parlamentu ČR, kde je uvítali organizátoři akce. Tématem zasedání bylo schvalování návrhu zákona o pedagogických pracovnících. Začalo se přednesením pozměňovacích návrhů a důvodových zpráv jednotlivých poslaneckých klubů. Do následné rozpravy se zapojilo také několik našich studentů, kteří hájili návrhy "našeho poslaneckého klubu". Zasedání bylo zakončeno hlasováním o pozměňovacích návrzích i o zákonu jako celku, v němž se poslanecký klub GJP jevil jako nejúspěšnější - se třemi odhlasovanými pozměňovacími návrhy.


Akce se konala pod záštitou ministryně Heleny Langšádlové, poslankyně Olgy Richterové a poslanců Marka Výborného, Marka Bendy a Jana Berkiho.


http://www.pekargmb.cz/